söndag 4 januari 2015

Elisabet Höglund

Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl har kallats På Spåret mest omaka par men redan under förra årets debutsäsong visade man sig även vara ett av de vassaste. Efter förra årets knappa finalförlust mot Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl tillhör man nu, trots en mycket svår grupp, en av årets favoriter.

Elisabet började sin journalistiska bana på Västgöta-demokraten i Borås 1970 men flyttade några år senare till Stockholm där hon bland annat varit biträdande pressombudsman på LO, arbetsmarknadsreporter på Veckans Affärer och Ekonomisk och politisk reporter på SVT. Till Höglunds journalistkarriär bör också tiden som korrespondent i Bryssel och Amman nämnas.

Men Elisabeth har även skrivit 5 böcker, däribland Nattens Änglar - min kamp mot cancern och En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar, gjort ett 70-tal konstutställningar och dansat i Let's dance.

Men Elisabet har också haft en helt annan karriär, nämligen som elitcyklist och hon har både SM-guld och fina VM-placeringar i bagaget. Parallellt med cyklingen körde Elisabet även en hel del längdskidor och än i dag hon ett stort intresse för träning och motion.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+