söndag 4 januari 2015

Jesper Rönndahl

Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl har kallats På Spåret mest omaka par men redan under förra årets debutsäsong visade man sig även vara ett av de vassaste. Efter förra årets knappa finalförlust mot Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl tillhör man nu, trots en mycket svår grupp, en av årets favoriter.

Jesper är en allmänbildad komiker som gjort flera populära tv- och radioprogram i framförallt P3. Redan 1999 började Rönndahl sin radiokarriär, då med programmet Tinnitus i studentradion Radio AF. Sedan dess har Jesper både jobbat en hel del bakom "scen" men också underhållit radiolyssnare i program så som  Hej Domstol!, Pang Prego och Institutet.  

2006 var Jesper med om att sätta upp krogshowen En Gratis Krogshow. Succén var stor och 2007 var man tillbaka med uppföljaren En Billig Krogshow, som följdes av En Prisvärd Krogshow samt ytterligare ett par shower. Rönndahl har även gjort Stand Up och 2007 blev han utsedd till årets rookie på Norra Brunn. Under 2013 och 2014 åkte Jesper runt i Sverige med sin föreställning Hej framtiden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+