Annons

Kontakt

Kontakt:
pasparetbloggen@gmail.com

För frågor och synpunkter om programmet och det som sänds i TV vänligen kontakta SVT.
kontakt@svt.se

12 kommentarer:

 1. Hej, Jag undrar om du kan bidra med några ledtrådar kring resmålet Nässjö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Spåretbloggen26 januari 2018 kl. 10:31

   Som vanligt beror det ju en hel del på vem som ska knäcka ledtrådarna, dels kunskapsnivå men även lokalkännedom. För mindre orter såsom Nässjö blir det ju såklart lättare om det går att använda mer lokala referenser. Den uppenbara ledtråden är ju att anspela på näsa näs-sjö genom att använda olika synonymer tex Kranvatten eller lägga näsan i blöt. Michael Jackson och Pinocchio kan också användas där. Annars är väl Nässjö mest känt som kärvägsknut och då finns det ju flera ord som går att smyga in om tåg och järnväg tex hit leder många spår. SJs verksamhet är som jag förstår nerlagd men SJ finns ju i näsSJö. En av Nässjöprofilerna är ju Lennart "Aktiestinsen" Israelsson och då skulle man kunna säga, Här hade perrongpolisen koll på sin börs. Nässjö ligger på höglandet i landskap med 3 län. Vi tveta vidare...för att anspela på Tveta härad. Bandy (portföljsport) är en annan grej som går att lyfta, Vi jagar vidare efter det röda nystanet. Möbelindustrin och pinnstolarna kan också användas. Blodsugande teaterman -> Uno "Myggan" Ericsson. Sen går det ju att nämna några andra kändisar från orten också.

   Radera
 2. På Spåretbloggen24 januari 2018 kl. 22:40

  Hej,

  Ska läsa på lite men du kan börja med att kolla in resa nr 2 från finalen 2002.

  https://www.oppetarkiv.se/video/1607305/pa-sparet

  SvaraRadera
 3. Hej, har du några ledtrådar till resmålet Bilbao?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Spåretbloggen26 januari 2018 kl. 16:35

   Hej, Bilbao säger du... Går ju att leka lite med bil tex kärra. BAO! är ju benny anderssons orkester. Tar vi bort ett a får vi hobbiten Bilbo. Annars är ju basker (huvudbonad) givet här. Staden är en viktig hamnstad och ligger vid Biscayabukten, bukt på b. Eller här har man nu fått bukt med seperatisterna (ETA). Och ETA kan ju användas på flera sätt (Äta på stockholmsslang. Eller här gillar man att eta, förlåt äta skaldjur. Sen konstsamlingen på Guggenheim bör väl tas upp också. Fotbollslaget kan både ge pass och ta pass, detta fick Östersund erfara när de förlorade en Europacupmatch är i November. Avslutningen är här a och o.

   Radera
 4. har försökt hitta fusk vart är vi påväg för medellin, men hittade inte. Vet inte hur jag gör en själv haha. Är för min instastory för vänner i 25 års åldern. Tänkte det kunde va kul att göra under min resa i sydamerika men fanns inte så många härifrån. Ifall ni har tid får ni hemskt gärna hjälpa mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Spåretbloggen6 februari 2018 kl. 10:57

   Hej, För folk som inte sett TV-serien Narcos (kanske fler än vad jag tror) skulle jag säga att Medellin nog är lite för svårt som ett generellt resmål men det hindrar ju inte att göra en specialare. För att göra det riktigt bra skulle det behövas en hel del Narcos-referenser och där är ju inte jag rätt person att hjälpa till. Men kan fixa en grund så får du komplettera med lite egna grejer.

   Radera
 5. Du får hemskt gärna göra en grund :) kan vara en utan narcos referenser också!! Håller mig uppdaterad på sidan :)

  SvaraRadera
 6. Förhoppningsvis vet folk ändå vem Pablo escobar är så man kanske kan spela lite på det

  SvaraRadera
 7. Ljungby har varit med en gång i på spåret och undrar om ledtrådarna som sades finns tillgängliga någonstans... säsong 14 avsnitt 4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Jag får hänvisa till SVT:s redaktion. Förhoppningsvis kan de hjälpa dig.
   Mvh

   Radera
 8. Hej, ja i år har det tyvärr inte funnits tid för detta. Förhoppningsvis hinner jag komma igång om några veckor, Men finns en lång lista med saker jag skulle vilka göra och har även fått in en del önskemål. Men kul att det finns fler :)
  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera