Annons

tisdag 18 november 2014

Lösning till resa 38

Resan går från Malmö över Öresund(Öre - liten peng) till Köpenhamn. Malen är en stor fisk med karakteristiskt skägg. En fröken kan också vara en Mö. Köpenhamn ligger på Själland (låter som SKÄLL-land). Det kungliga biblioteket i Köpenhamn har en fasad av svart granit och kallas därför Den svarta diamanten.

Dansken Niels Bohr tillhör en av de främsta fysikerna genom tiderna. Den lille havfrue är Köpenhamns mest kända staty. Gammel dansk är en bitter(spritsort) och en populär dryck i vissa kretsar. Carlsberg är ett danskt öl med säte i Köpenhamn och företagets slogan är "Probably the best beer in the world".

Danmark är ett mycket litet land men det danska kungariket är faktiskt ett av de största sett till areal då man räknar in Grönland och sen finns det inte särskilt många kungariken i världen. Riket var en populär TV-serie som utspelade sig i Köpenhamn och en av huvudrollerna spelades av Ernst-Hugo Järegård.  FNs klimatmöte 2009 hölls i Köpenhamn.


Att snatta fågel eller SJÄL AND, syftar på ön. Parken är den stora idrottsanläggningen i Köpenhamn. Staden huserar även 2 nöjesparker. Ströget är den mest kända gatan i Köpenhamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar