Annons

tisdag 18 november 2014

Lösning till resa 32

Resan går från Mjölby(Det finns många kvarnar i Mjölby) till Linköping som är Östergötlands största stad. Östergötlands landskapsflagga är gul och blå, liksom sveriges. Linka ger ledning till Linköping och inte till Li D köping i Västergötland.(Får be om ursäkt om ni lurades att tro att det var Kiev som var slutmålet)

Slaget vid Stångebro(tjursyssla ch flodöverfart) som föranledde Linköpings blodbad år 1598. Linköping kallas för flygstaden(bevingad stad), bland annat med anledning av SAAB:s verksamhet i staden där  JAS Gripen(gripen av panik) tillverkas.

Lin är materialet som används i dukar och sängkläder. Sportsligt chockladcentrum är Cloetta Center där Linköping HC spelar sina hemmamatcher. Linköping har ett av landets största universitet och här är artisten Lars Winnerbäck(Segrande vattendrag) född.

Här kommer några ledtrådar som jag inte visste hur jag skulle få ihop. Vreta kloster grundades redan på 1100-talet. Staden ligger vid sjön Roxen och här kommer linka in igen. f LINK Ö-PING la och cyke L INKÖP, ING et behöver inga förklaringar.

Östergötland, handla(köping) lin ej lid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar