Annons

tisdag 18 november 2014

Lösning till resa 31

Vi åker från Johannesburg till Kapstaden som även kallas Moderstaden. Sydafrika har 3 olika huvudstäder varav 2 av dem är Johannesburg och Kapstaden. En schackmatch är en match mellan svart och vitt och Sydafrika med sin apartheid är kanske det främsta exemplet på de svartas diskriminering. 

Taffelberget är ett av Kapstadens populäraste turistmål. Boer(Holländare) liksom Hottentotter(ursprungsbefolkning) är 2 folkslag som haft betydelse för Sydafrika. Ett bra inköp kan man kalla ett Kap(staden)

Trafalgar hjälten är Nelson och bränd marknadsgodis är mandel(a) som tillsammans ger Nelson Mandela som satt fängslad på Robben Island. (Arjen Robben är en duktig holländsk fotbollsspelare). Den geografiska ledtråden är såklart att Sydafrika ligger i södra Afrika.


I början av meningen har stadens namn smugit sig in egensKAP STADEN har. Godahoppsudden är ett känt landmärke och i Kapstaden kan man se Glasögonpingviner. Engelsmän och holländare koloniserade Sydafrika och Spanien och 2010 avgjordes fotbolls VM i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar