Annons

fredag 7 december 2012

Stefan Holm och Katarina Mazetti

Stefan Holm
Stefan Holm är jämte Patrik Sjöberg Svergies främste höjdhoppare genom tiderna. Han vann bland annat OS-guld 2004 och VM silver 2003 till detta kan även läggas fyra VM-guld inomhus samt en massa SM guld. Stefan tilldelades Bragdguldet 2004 och 2005 mottog han Jerringpriset, samma år mottog Stefan även Victoriastipendiet tillsammans med Christian Olsson. Hans personliga rekord är 2,40 vilket han hoppade inomhus 2005, rekordet ute ligger på 1.37. Stefan tillhör den lilla skaran höjdhoppare som hoppat 50 cm över sin egen längd.

Holm är uppvuxen i Forshaga och tränades av pappa Johnny Holm i Kils AIK. Efter friidrottskarriären började Stefan jobba som kommunikatör vid Karlstad universitet men han är även författare och gästföreläsare. På lördagskvällarna agerar numera Stefan domare i Gäster med gester och han har själv deltagit i Mästarnas mästare och i Smartare än en femteklassare. Idrottskarriären tog inte slut med höjdhoppandet utan Holm är nu engagerad i Östra Deje IK. Kolla in Stefans hemsida HÄR.
.


Katarina Mazetti
Katarina Mazetti är en populär författare som gett ut flertalet böcker i många olika genrer. Hon föddes i Stockholm men växte upp i Karlskrona och har även bott i Umeå och i Lund. I Lund läste Katarina en fil mag i svenska och engelska med hopp om att bli journalist. Men Mazetti började istället jobba som lärare men började så småningom på Sverige radio där hon jobbade som reporter och producent med på bland annat Radio Ellen och Freja! i P1.Hon debuterade som författare 1988 med en barnboken Här kommer tjocka släkten!  Det stora genombrottet kom 1998 med boken Grabben i graven som sedan filmatiserades. Hon har mottagit Piratenpriset och blivit nominerad till Augustpriset. Läs mer om Katarina HÄR.


(Källa: SVT.se, wikipedia.org ,www.katarinamazetti.com och www.scholm.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar