Annons

lördag 8 december 2012

Carl Jan Granqvist och Lotta Bromé


Carl Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist är adjungerad professor i matkonst som förespråkar den så kallade saperemetoden, som innebär att alla sinen ska stimuleras vid en matupplevelse. Carl Jan är starkt förknippat med Grythyttan där han varit chef för Grythyttans gästgivaregård samt byggt upp Måltidens hus och den erkända restauranghögskolan i Grythyttan.  Han är också en erkänd vinkännare och är en av två grundare av Vinkällaren Grappe på Östermalm i Stockholm som nyligen prisades av tidningen Allt om Vin.

Carl Jan har också gjort programmet Carl Jans änglar som sändes i TV3 2006, deltagit i danstävling Let's Dance och i Gäster med gester. 2004–05 agerade han bisittare i På Spåret och han är titt som tätt jury i olika mattävlingar. 2004 blev Granqvist utsedd till Filipstads ambassadör. Läs mer om Carl Jan i hans självbiografi, "Människan, mötena, måltiden"  och på hans hemsida som du hittar HÄR


Lotta Bromé
Lotta Bromé började redan som tonåring med radio, då som ungdomsreporter för Radio Skaraborg och är idag en av Sveriges mest populära radiopersonligheter. Lotta har jobbat med flera olika radioprogram, däribland  Sommartoppen, Efter tre och På Gränsen men sedan 2008 är det i P4 Extra hon hörs. P4 Extra blev ett lyckat byte för Bromé som sedan 2008 tilldelats Stora Radiopriset fem år i rad. Lotta har även jobbat med TV och 2003 var hon programledare för SVT:s Söndagsöppet. och samma år var hon julvärd på SVT. Lotta är liksom Carl Jan en av Filipstads ambassadörer och hon har turnerat med Diggiloo.




(Källa: SVT.se, wikipedia.org, www.carljan.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar