Annons

torsdag 29 november 2012

Caroline af Ugglas och Göran Hägg

Caroline af Ugglas
Caroline af Ugglas som tillhör den friherrliga ätten af Ugglas och är mest känd som sångerska, men har även jobbat som föreläsare och konstnär. Spana in hennes utställning från 2009 HÄR. Caroline blev mycket populär då hon blev sensationell tvåa i Melodifestivalen 2009 med låter Snälla, snälla. Musikkarriären inleddes dock redan 1997 då debut­albumet Ida Blue gavs ut. Sedan dess har hon släppt ytterligare fem album, varav det senaste Vad var det jag sa utkom 2010. Vad många inte vet är att Caroline är upphovsmakare till amerikanska Clash of the Choirs som 2008 försvenskades till TV-programmet Körslaget.

Caroline har även varit sommarpratare i P1 och gett ut bibliografin Hjälp, vem är jag? Läs mer om Caroline af Ugglas HÄR

Göran Hägg
Göran Hägg är läraren som blivit en av landets mest erkända litteraturkritike, debattör och författare. Under sin tid som lärare på Arbetsmarknadsutbildningen i Stockholm gav han 1972 ut sitt debutverk, diktsamling Ögon. Det är dock inte som lyriker Göran är mest känd utan för sina satiriska romaner. 1978 blev Hägg filosofie doktor efter att ha skrivit avhandlingen Övertalning och underhållning. Den svenska essäistiken 1890-1930 och han är idag docent i litteraturvetenskap. Hägg erhöll Aftonbladets litteraturpris 1974 och John Landquists pris 2004. 

Göran är sitter emellanåt i Nyhetspanelen i Gomorron Sverige på SVT men har även jobbat som litteraturkritiker på Aftonbladet och  i Månadsjournalen. Göran arbetar också som ciceron på guidade turer i Italien och i södra England i litteraturens fotspår.




(Källa: Wikipedia www.janwallmark.se, SVT.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar