Annons

torsdag 29 november 2012

Dick Harrison och Ellinor Persson

Dick Harrison
Dick Harrison är en av Sveriges främsta och mest kända historiker. Dick är professor i historia vid Lunds universitet och skrivit många uppmärksammade och prisade historiska facktexter, men även romaner. Läs mer om Harrisons publikationer HÄR. Bland priserna Dick erhållit kan nämnas; Cliopriset 1996,  Augustpriset 2000,  Hertig Karls pris (Sveriges största historikerpris) 2001, Årets bok om svensk historia 2002 och utmärkelsen Stig Ramels minne 2008. Augustpriset tilldelades han för boken Stora döden som handlar om Digerdöden och Årets bokpris fick han för Jarlens sekel, en bok om Birger Jarl.

Förutom att ha skrivit en ansenlig mängd böcker, så skriver han artiklar i Populär Historia och bloggar om historia på Svenska Dagbladet. Läs bloggen HÄR. Dick är även huvudredaktör för Nordsteds bokverk, Sveriges Historia, vilket även blev en TV-serie på TV4 2009 och som Harrison ledde tillsammans med Martin Timell. Han har även varit historielärare åt prins Daniel Westling och hovet.


Ellinor Persson
Ellinors är en erkänd programledare, moderator och debattledare som inledde sin karriär med att komma på andra plats i Fröken Sverige 1988. Kort därefter började hon arbeta på SVT där hon var programledare för bland annat Kosmopol , Unga tvåan och Vi i femman. TV-karriären ar även innehållit redaktörsjobb för bland annat Expedition Robinson och reporteruppdrag på Idrottsgalan. Läs mer om Ellinors meriter HÄR.

Att Ellinor är framgångsrik i På Spåret beror bland annat på ett stort intresse för resor och hon har tillsammans med familjen rest över nästan hela världen.


(Källa: SVT.se Wikipedia.org, svd.se, www.ellinorpersson.se/ och nordsteds.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar