Annons

onsdag 2 november 2011

Johanna Frändén och Carl Johan De Geer

Årets kanske mest otippade deltagarpar är Johanna Frändén och Carl Johan De Geer, iallafall enligt mig, som innan detta inlägg skrevs inte ens visste men Carl Johan De Geer var. Men en ung sportjournalist och en något äldre(mycket äldre) kulturmänniska för ju vissa tankar till Stefan Holm och Katarina Mazetti, och hur den sagan slutade vet vi ju alla.

Carl Johan De Geer
När jag läser på om Carl Johan inser jag snabbt vilken obildad människa jag är. När jag såg årets startfält undrade jag vem den där gubben som de släpat dit var. Förvisso har De Geer passerat 70 men hans meritlista är minst sagt imponerande. Han har genom åren arbetat med det mesta inom kultur, så som konst, film, musik och litteratur. I början på 70-talet gjorde De Geer barnprogrammet Tårtan, detta samtidigt som han arbetade med undergroundtidningen PUSS. För att nämna ytterligare en dimension i Carl Johans mångsidiga liv vill jag nämna hans medverkan i proggbandet Blå Tåget.

Johanna Frändén
Johanna är sportjournalisten som specialiserat sig på fotboll och i synnerhet spansk, men även italiensk fotboll. Frändéns spaniensejour inleddes i och med Zlatan Ibrahimovićs flytt till FC Barcelona. Men när Ibrahimovićs tid i klubben var över stannade Frändén kvar och fortsatte för Aftonbladets räkning att bevaka den spanska fotbollen, vilket man kan läsa om på hennes blogg. Johanna är annars mest känd för sina uppdrag på SVT där hon jobbat som expert under bland annat fotbolls VM 2010.


1 kommentar:

  1. En udda kombination som verkligen varit lyckad! Jag var skeptisk i början men nu har de blivit lite av mina favoriter. Tror dock att Haag blir för svåra ikväll

    SvaraRadera