Annons

lördag 8 oktober 2011

Martina Haag och Erik Haag

Fjolårsfinalisterna och huvudfavoriterna till årets seger Martina och Erik Haag blir första paret att studeras närmare i denna säsongsuppladdning.

Martina Haag
Martina Haag är som bekant med Erik Haag och de har tillsammans fyra barn. Martina är framförallt känd som skådespelare, författare och krönikör. I början av sin karriär ägnade hon sig mest åt skådespeleri och hade från mitten av 90-talet till en bit in på 200-talet en del mindre roller i bland annat Älskar, älskar inte och Adam och Eva. I humorserien Heja Björn från 2001 som regisserades av bland annat Erik Haag spelar hon väninna till Sanna(Helena af Sandeberg) och är då tillsammans med sin verkliga svåger Henrik Schyffert. 2005 släppte hon succéromanen Underbar och älskad av alla(och på jobbet går det också jättebra) sedan filmatiserats med Martina i huvudrollen. 2010 släppte hon sin femte och senaste bok Fånge i hundpalatset.

Erik Haag
Erik Haags första stora framträdande var i humorgruppen Hassan där även Kristian Luuk, Fredrik Lindström och Henrik Schyffert medverkade. Hassan var ett mycket populärt radioprogram som sändes i början av 90-talet i P3. På ZTV sändes i mitten av 90-talet program Knesset där Erik tog över efter Luuk som programledare och ledde programmet i 3 säsonger. Erik fortsätter regissera flera populära filmer och TV-program, tex Veckans Nyheter och Sverige dansar och ler. 2009 ledar han Roast på Berns där hela Sveriges humorelit medverkar. Erik Haag är nu aktuell med en andra säsong av SVT:s Landet brunsås där han tillsammans med Henrik Schyffert och Lotta Lundgren undersöker svenska folkets matvanor.

Paret debuterade i På Spåret 2010 och slutade på en imponerande 2a plats efter Peter Apelgren och Helene Benno.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar