Annons

torsdag 28 januari 2016

Lösning resa 95

Resan går från Ugandas huvudstad Kampala som ligger beläget vid Viktoriasjöns norra strand. Kenya hette tidigare Brittiska Östafrika. Bältet är i det här fallet ekvatorn och Kampala ligger precis norr om ekvatorn medan Nairobi ligger strax söder om. Engelsk luft är AIR och det ryska vattnet är floden OB, och de finns ju centralt i nAIROBi.

Som gammal brittisk koloni är det vänstertrafik som gäller i Kenya som är känt för sina snabba löpare (löper snabbt fram). Dagens presindent heter Uhuru KENYAtta och är landets fjärde president och han är son till landets första president Jomo KENYAtta. Rofylld syftar på naiRObi. Staden har varit utsatt för flera omfattande terrordåd, bland annat 1998 när Al Qaida sprängde en bomb i den amerikanska ambassaden och 200 människor omkom.

Varken skotten Paddy McNair eller nigerianen John Obi Mikel har direkt med resmålet att göra men kombination mcNAIR OBI mikel leder hit. Däremot är Southamptons duktiga mittfältare Victor Wanyama härifrån. Den duktiga cyklisten Quintana heter NAIRO i förnamn och stekeln är ett BI.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar