Annons

torsdag 21 januari 2016

Lösning resa 94

En reversering innebär att man backar (reverse på engelska) och majestätisk leder till kung. Startplatsen är alltså Kungsbacka. Han som var en stor pöt är en referens till ett klassikt skämt om en skolelev som läste om Goethe. Han börjar uttala Goethe på samma sätt som poet.
- Goete var en stor poet
Varpå lärarinnan säger att oe uttalas ö. Eleven läser igen.
- Göte var en stor pöt.
Nog om det. Götes befästa stad är såklart Göteborg. En rik stad syftar på handbollslaget RIK. Lager på lager är ju självklart en referens till SKF som även har KULlager.

Sachenbacher-Stehle med förnamn Evi var en mycket framgångsrik tysk längdskidåkerska för ett antal år sedan och Evi i fårakläder blir Ull-Evi. Och Gamla Ullevi är ju faktiskt nyare än Nya Ullevi. John GLENN och GLENN Miller syftar på uttrycket "Alla heter Glenn i Göteborg". Lipton är ju ett temärke, göTEBORG.

Göteborg är ju hemstad för VOLVO som betyder JAG RULLAR på latin. Det kanske mest klassiska märket för gummistövlar är Tretorn och Gothia Towers består av tre höghus (tre torn) på mellan 77 och 100 meter. Göteborg var tidigare en stor stad för skeppsbyggnad men nu är dessa varv nerlagda. Göteborgsvarvet lockar däremot mängder av löpare varje år.

Göteborg är en blåvit stad (inte bara på grund av fotbollslaget) och ligger på västkusten. Åbo och Vasa ligger också på västkusten och Finlands flagga är som bekant också blåvit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar