Annons

måndag 23 november 2015

Resa 77

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi lämnar historiskt fäste med egen motor och reser mot belgiskt trancegrupp inklämd mellan känd kriminalprofessor. Bonnies kumpan flyter upp som information om resmålet där smält kvarts ämnar sig bra som inledning.

8 poäng
Vissa anser att vi söker landets fyra andra dess etta även om man 2014 gjorde sitt vägval. Inrutad odlingsplats för bambu ger er landet men vi söker staden som inte byggdes av Apple men på sätt och vis av deras datorer.
6 poäng
Stadens grönvita kung är och förblir alltid blågul. Duktig curlingspelare är van vid invånare från vårt land.4 poäng
Haggis, säckpipa och kilt symboliserar alla vår region där vi söker Franz Ferdinand och Alex Fergusons hemstad. Glasklart?

2 poäng
Vi tar oss ett glas whiskey och ankommer till Skottlands största stad. 
Rätt svar: Glasgow

Frågor

1: Glasgow har länge varit  skådeplats för ett av fotbollsvärldens största derbyn. Efter skatteproblem gick stadens blåa lag i konkurs 2012 och degraderades till fjärdedivisionen. Klubben är nu på väg tillbaka mot toppen men eftersom klubben nu bytt namn, förvisso till ett mycket likt namn, anser vissa att det sista riktiga derbyt spelats.
a, Vilket lag var Glasgows blåa lag?
b, Vad kallas derbyt?


2: Skottland och whiskey är en välkänd kombination och i landet finns ett hundratal destillerier. Traditionellt har skotskt whiskey delats in i olika områden beroende på var de tillverkats. Känner du till vad områdena markerade på kartan kallas?

3: Glasgow är en riktig musikstad och flera stora musiker kommer från staden. Vem eller vilka har gjort följande låtar?
a, This is my life
b, Geraldine


Svar
1:
a, Glasgow Rangers (numera Rangers FC)
b, Old Firm


2:
a, Islay
b, Highland
c, Speyside


3:
a, Amy Macdonald
b, Glasvegas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar