Annons

söndag 22 november 2015

Lösning resa 76

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi lämnar omfamnande höghastighetsflöde och reser norrut längs vidsträckt vertikal vattenlinje. Bristolkanalen ger er vår stad i populär förkortning.

Resan går från Kramfors (omfamnande höghastighetsflöde) längs med Höga kusten (vidsträckt vertikal vattenlinje) till Örnsköldsvik. Bristolkanalen är en vik på den brittiska huvudön, alltså en ö-vik.

8 poäng
Vi kånkar vidare mot stad vid 63:e latituden, här är det köld året om. 29:an i bestämd form ger er synonym till ortens flaggskepp. 29:an är förresten både central och av initial karaktär på resmålet.

Företaget Fjällräven kommer från Örnsköldsvik och de tillverkar den populära ryggsäcken kånken. örnsKÖLDsvik. 29:an är den 29:e bokstaven, nämligen Ö. Ö i bestämd form är Ön och synonymen till Ön är Holmen och företaget Holmen har sina rötter i ö-vik. Ö både inleder och finns i mitten av ÖrnskÖldsvik.

6 poäng
Vi viker av mot rovfågelsbeskydd och stad med många friska viljor.  I landskapet bävrar man inte för djuren, trippla salmo salar är ett vapen att tillgå.

Viker av syfar på ö-VIK. Ett rovfågelsbeskydd är en ÖRNSKÖLD. Friska viljor är en idrottsförening i staden. Bävern är Ångermanlands landskapsdjur och på landskapsvapnet finns 3 laxar (salmo salar)

4 poäng
Ishockeyn är stor i vår toffelstad och i den gamla hallen har mången NHL-spelare kempat.

Peter "Foppa" Forsberg kommer som bekant från ö-vik och har gjort de populära foppatofflorna. Ishockeyn är som sagt stor i ö-vik och förutom Foppa kommer bland annat Markus Näslund, bröderna Sedin och Niklas Sundström från ö-viksregionen. Modo hockeys gamla arena hette Kempehallen.

2 poäng
Vi är nu framme i staden där kungen kallas Foppa och där örnen är som en sköld över viken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar