Annons

måndag 9 februari 2015

Lösning resa 65

Den gamla romerska staden Chester är känt för sina svart-vit-randiga hus. En herre är en man och man + chester  = Manchester. Flera stora indiepopband är från Manchester och handen i handsken eller Hand in glove är namnet på The Smiths (som kommer från manchester) första singel och albumbedut.

Baleter = ester. Tunglastad tysk är lastbilstillverkaren MAN. Röd revolutionär är Che Guevara. Vi får alltså MAN CHE (E)STER. Manchester Uniteds tränare är holländaren Louis van Gaal och chilenaren Manuel Pellegrini, även kallad ingenjören, är tränare i Manchester City.

Ett 42-kilometerslopp är ett maraton och i kortform är det en Mara. Den draktatuerade flickan är Lisbet Salander som spelas av Rooney Mara i filmen The girl with the dragon tattoo. Ta bort mara så blir Rooney kvar och så heter lagkaptenen i Manchester United. Fruset vatten är is, och kommer det från en oas så får vi oasis, som också är ett känd band från staden.

För alla som åker skidor framförallt utför men till viss mån även på längden vet vad det innebär att åka på manchester.

Jag kommenterar också Englands trea som syftar på staden och inte storstaden manchester som däremot är Englands tvåa. Ganska rörigt och egentligen ingen bra ledtråd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar