Annons

måndag 29 december 2014

Lösning till resa 59

Resan går från Indianapolis i Indiana till Chicago. Infödingen är indianen och ordningsmannen är polisen. Den stora sjön är Lake Michigan som är en av de "Stora sjöarna" och namnet på Illinois grannstat i öst är just Michigan. Vi smygtittar, kika (CHICAgo) på inledningen. Mellanösternfloden är Jordan och basketspelaren Micheal Jordan var Chicago Bulls stora affishnamn.

Något chict betyder något elegant, därav elegant start. Clark Griswold från filmen Ett Päron till Farsa och Kevin McCallister från filmen Ensam Hemma bor i Chicago. Homer Simpson bor i den fiktiva staden Springfield vilket också är namnet på huvudstaden i Illinois. Springfield i Illinois är en liten stad och det bor faktiskt 25 gånger fler i Chicago än i delstatshuvudstaden. Noise är bullrig på engelska (IlliNOIS).

Willis Tower eller Sears (sers på långt håll) Tower som det tidigare hette var mellan 1973 och 1998 världens högsta byggnad. Malmö Redhawks är det sydsvenska islaget och Chicagos ishockeylag är Chicago Blackhawks. Chicago kallas Windy city (stormiga) Gangstern Al Capone eller scarface som han kallades opererade i Chicago.

Chicago är känt för jazz. Det finns en populär svensk pokervariant som kallas just Chicago. Chicago Hope och Chicago Fire var/är två kända TV-serier.

O'Hare heter Chicagos jättestora flygplats. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar