Annons

måndag 17 november 2014

Lösning till resa 8

Resan går från nY STAD till Malmö. jan MALMsjÖ.  Malmö allmänna sjukhus, MAS var fram till nerläggningen 2010 ett stort och viktigt sjukhus. Mas kallas även en kille från Dalarna.

Den 140 m höga Kockumskranen var ett landmärke för Malmö innan den flyttades till ett varv i Sydkorea 2002(Syftar alltså inte på Zlatan som flyttade utomlands redan 2001:) ). På Bulltofta, Malmö stads gamla flygplats, kapades ett flygplan 1972 av 3 kroater som krävde att fängslade krater skulle släppas. Triangeln är ett varuhus i centrala Malmö.

MAI är en friidrottsklubb i Malmö. Ribersborg eller Ribban som det kallas i folkmun är en lång populär strand i Malmö. Från komikerserien Nile City är karaktärerna Greger och hans flickvän Percy hämtade och Percy Nilsson har gjort mycket positivt för Malmö och i synnerhet för Malmö Redhawks.

Möllan är området kring populära Möllevångstorget. Malmös hästsportcentrum heter Jägersro(Jägermeister är den tyska örtlikören som kallas Jäger -> JÄGERS RO). I Emån finns del MAL, en ogift kvinna är en MÖ. Markus och Johanna är/var två mycket duktiga handbollsspelare med efternamnet ALM(mALMö)


Rosengård, Turning torso, Öresundsbron mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar