Annons

tisdag 18 november 2014

Lösning till resa 44

Resan går från Oxford(kreaturskärran) som liksom London ligger vid Themsen och Oxford street är en av Londons mest kända gator. London kallas "The big smoke" och dess öga är pariserhjulet London eye. Det elaka centrumet är London och dubbla guldmedaljören från hemma OS 2012 är löparen Mo Farah.

Michael Bonds bok om björnen Paddington är uppkallad efter stationen Paddington station. Waterloo är en annan station som fått namn efter slaget vid Waterloo 1815. De regnar mycket i London och därav våta gator. London är känd för sina dubbeldäckare och framförallt routemastern(färdvägsmästaren) som dock inte har med att använda flera gummidäck. Den brittiska segern i vattenslaget vid Trafalgar 1805 har fått ett torg uppkallt efter sig. Tre fötter eller 3 fot är desamma som en yard och den ursprungliga yarden förvaras i Tower of London.

Seglarna Fredrik Lööf och Max Salminen vann Sveriges ända OS guld 2012 och Viktora (Victoty, Viktora I, mm) är ju typisk engelskt. Londonfödda Rod Stewart sjöng Sailing och HARRODS är ett känt köpcentrum.  Punkbandet The Clash största hit är förmodligen London Calling.


Arsenal är förutom ett vapenförråd ett framgångsrikt fotbollslag där Fredrik Ljungberg och Thierry Henry är några av de forna storstjärnorna. Sen lite kopplingar till Big ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar