Annons

tisdag 18 november 2014

Lösning till resa 27

Resan går från skönaste staden, eller som man säger i Göteborg, den GOAste staden.(Inte helt självklart kanske). Det sökta resmålet är Bombay. En bomb är ju explosiv och ay(aj) ska motsvara smärtan(Återigen ingen självklar ledtråd). 2008 inträffade ett stort terrordåd i Bombay.

Rosa är ett typsikt ko-namn och i Indien är kon helig. Portugiserna var de första som utforskade Indien och Bombay gavs som hemgift till Karl II av England, och fram till 1947 var Bombay en brittisk koloni. En typ av försegling kan vara en bom(ex vägbom) och vik på engelska är bay, således Bom Bay.

Författaren till Djungelboken, Rudyard Kipling föddes i Bombay. Den musikaliska doktorn är tänkt att vara Doktor Bombay som hade en serie hits i slutet av 90-talet. Varför skulle Ferry få åka straffrundor? Jo för det blir BOM BOM BOM...(Jag vet den var verkligen inte bra)

I Bombay ligger Bollywood, Indiens motsvarighet till Hollywood i Los Angeles. Stjärnorna i Bollywood har nästan samma status här som stjärnorna i Hollywood. Hinduismen har en tydlig koppling till Indien, 82% av befolkningen är hinduer och Shiva och Vishnu är 2 av hinduismens gudar. Bombay har 19 miljoner invånare och här utspelar sig den flerfaldigt oscarsbelönade filmen Slumdog Millionaire.

I den första meningen har Bombay smygit sig in. JakoB OM BAYersk herre...Kyckling och curry något som också förknippas med Indien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar