fredag 22 november 2013

Eric Ericson & Kjell Wilhelmsen

Vännerna Eric Ericsson och Kjell Wilhelmsen gör i kväll debut i På Spåret och det är svårt att gissa hur det kommer gå för de båda skådespelarna som under de senaste åren medverkat i några av SVT:s mest populära TV-serier. Enligt Eric är det på grund av att Kjell bett på sina bara knän inför På Spåret-producenten om att få vara med i På Spåret som paret nu sitter där dom sitter. Med det självförtroendet måste det även finnas en hel del innanför pannbenet och jag tror de kommer klara sig bra.

Eric Ericsson 
Med sitt inte alltför ovanliga namn har Eric Ericson på senare år slagit igenom på allvar som skådespelare inte minst genom den kritikerrosade TV-serien Molanders men även i filmen Små Citroner Gula. Karriären började dock lång tidigare än så. Redan som 16-åring gjorde han debut i TV-serien Storstad där även en viss Joel Kinnaman debuterade. Så småningom började Eric på teaterhögskola i Göteborg och på Göteborgs teaterscen har Eric flera gånger visat upp sig. Den 13 december är det dags för premiär i det senaste teaterprojektet Pygmalion där Eric spelar språkvetaren Douglas Pickering.

Kjell Wilhelmsen
Kjell Wilhelmsen beskrivs ofta som en urgöteborgade och han beskriver sig själv som en go och glad person som tänker med hjärtat och är bra ordvitsar. Kjell gjorde sig känd för den svenska Tv-publiken som Glenn i den populära TV-serien 30 grader i februari. Kjells som under sina ungdomsår var en riktig sportfantast och han spelade bland annat elithandoll i Sävehof. Men efter en teaterkurs förändrades allt och Kjell sa upp sig från sitt jobb och började med teater på heltid. Efter att ha gjort mycket barnteater i början så blev det Backateatern och mängder av roller. Nu är han aktuell med föreställningen Blood on ice på Backateatern i Göteborg

Källor [svt.se, wikipedia.org,stadsteatern.goteborg.se, gp.se]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+