Annons

måndag 23 januari 2012

Resa 34

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi lämnar en äkta argentinsk fotbollsspelare och reser norrut längs lugnt vatten, vi landar på Salmo Salar. Legendarisk sextisexa avslutade sin långa resa här.


8 poäng
Vi är på väg mot kunglig ishockeystad där sjöarna regerar, störst av dem alla är skakig japan. Staden skyltar med många kändisar och solnedgång på paradgata.


6 poäng
I vår stad osar det jämt, särskilt 1984, då bojkottades nämligen Alex Foleys hemstad. 90210 är denna två-delade stads mest kända postnummer.


4 poäng
Landet var spanskt men är nu US-mark i dubbel bemärkelse. Staden är filmens mekka, stjärnora bor i Beverly Hills, det gör inte Losan Geles.


2 poäng
Vi är nu framme I Kaliforniens största stad som även kalLAs City of Angels.


Rätt svar Los Angeles

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Vad menas med att "Landet var spanskt men är nu US-mark i dubbel bemärkelse."
  Tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack för frågan! Det var ju ett tag sedan jag gjorde detta och känner att det finns behov av en ny utgåva. Men Kalifornien var spanskt fram till Mexikos självständighet 1810 och blev amerikanskt i samband med det mexico-amerikanska kriget på 1840-talet, det är nu US-mark (United states). Men US-mark syftar även på att Universal Studios Hollywood ligger här. Långsökt och svårt för att vara på 4 kan man tycka.

   Radera