Annons

fredag 21 februari 2020

Resa 178

På 10 poäng, vart är vi på väg? 
Vi lämnar skönlitterär sheriffs skinkstad och beger oss norrut mot stad George Orwell kallade citat den fulaste staden i den gamla världen och här finns det arktiska apor. 
8 poäng
Storstrejken 84-85 tog kol på mycket av stadens industri, men nu är stålbadet över och vår avslutning är riktigt het. Stadens onsdagsgäng ger er kupungkryssare en straffspark. 


6 poäng
Sjukampsstjärnan från hemma OS 2012 kommer från resmålet och she är en dubbel ledtråd. Populär pudding och tillgiven terrier är regional information. 
4 poäng 
Vårt resmål har 500 000 invånare och ett föräldrafritt centrum och grannstäderna i norr är visst lite leedsna och barnsliga av sig. Brittisk kock ger en hint men Joe Cocker är ingen kock, utan en populär sångare. 
2 poäng 
Hallo, what are you for a one, I dont feel again you, she feel me and she feel d. Vi är nu framme i brittisk industristad vid floden Sheaf.

Rätt svar: Sheffield


Frågor på Sheffield


1: Sheffield är framförallt känt för sin stålindustri och rostfritt stål uppfanns faktiskt här. Vilka tre grundämnen måste finnas med för att ett stål ska kallas rostfritt?

2: Den stora gruvstrejken drabbade gruvorna utanför Sheffield hårt. Vad hette premiärministern som krossade fackföreningarna och inte vek en tum?

3: Nerläggningarna i stålindustrin gjorde många män i Sheffield arbetslösa. I en film från 1997 väljer ett gäng arbetssökanden att bilda en streapteasshow som blir till en bejublad succé. Vad heter filmen? 

Svar

1: Järn. kol och Krom
2: Margaret Thatcher
3: The full monty (Allt eller inget)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar