Annons

fredag 19 januari 2018

Resa 143

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi lämnar stort och lekfullt land i ett annars omvänt sådant och beger oss mot västlig bukt och den som har alla spikar i sin låda vet att det är en sanning med modifikation.
8 poäng
Skärgården här utanför är mången förtjust i och här finns både säl och ål men mest känd är nog dess Björn. Författaren bakom Barnets århundrade var länge en nyckelperson här. 


6 poäng
Viss visfestival är på sätt och vis synonymt med staden där de fattiga bor bättre än de rika. En hoot 
60-talsgrupp inledde sin karriär här och inledningen till vår stad finner vi mellan skjorta och kavaj.
4 poäng
Loftahammar, Gamleby och Gränsö, ja tro det eller ej men vi är strax framme i speedwayfästet på östkusten och i denna färjestad ligger Stegeholm och Lysingsbadet.2 poäng
Vi är nu framme i viken i väster. 


Rätt svar: Västervik

1: Vilken tidigare medlem i Hootenanny Singers var från 1968 fram till sin död 2013 ansvarig för Visfestivalen i Västervik? 
2: En av Sveriges främsta tennisspelare med bland annat 6 Grand Slam titlar i singel kommer från Västervik. Han fick även mottaga Bragdguldet 1990, vad heter han?
3: Alice Babs växte upp i Västervik och kom att bli en legendarisk sångerska och skådespelerska. Vad heter filmen från 1940 som blev hennes stora genombrott och som har samma namn som en av hennes stora hits?


Svar
1: Hansi Schwarz
2: Stefan Edberg
3: Swing it, magistern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar