Annons

fredag 27 januari 2017

Resa 120

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi tar sikte på världsarv grundat 1566 men både romare och fenicier var här tidigare än så. Kennedy 60, Clinton 92 och Trump 16 är samtliga ledtrådar till resmålet.
8 poäng
Vi maler vidare mot ort där Bush och Gorbatjov avslutade kall relation med varmt möte och här säger visst sommaren aldrig nej.

6 poäng
Miraklet i Mosta måste här nämnas även om vi söker huvudorten där man tyckte engelska glosor va lätta. I periferin till vår stad finns kaskeloter även om utsikterna att se någon är medelbra.
4 poäng
Korsika, Mallorca och Kreta i all ära men vi är på väg mot eget land. Viktig ölingrediens är av vikt för landet även om det inte är något känt öl-land vi söker men väl ett ö-land.
2 poäng
Det är nu dags att halta och sluta i såren dina salta. -Va! lätta ankar redan, ja för vi är nu framme i Europas minsta huvudstad. Men att nämna städer på Malta va lättare sagt än gjort. 
Förklaringar till ledtrådarna finns HÄR.

Rätt svar: Valletta

Frågor på Valletta
1: Vilken symbol finns på Maltas röd-vita flagga?
2: Vilken ö ligger närmast norr om Malta?
3: Nymfen Kalypso i den grekiska mytologin sägs ha bott på Malta och hon fick här besök av Odysseus. Vem är känd för sina berättelser om sagokungen Odysseus?

Svar
1: Ett kors (Georgskors)
2: Sicilien
3: Homeros

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar