Annons

lördag 31 december 2016

Resa 113

Resa 113 finns även som film, se den HÄR

På 10 poäng, vart är vi på väg? 
Vi lämnar stad på sniskan och tryfflar oss vidare i ett böljande landskap mot stad med 700 år gammalt universitet. Angelina Jolie som bisexuell modell avslutar på resmålet. 
8 poäng 
Gessle, Morberg och Elofsson är per definition inledande information till vår antika slutdestination. Oliver och vin i all ära men vår stad som är 22:a i landet är mest känd för sina praliner. 
6 poäng

Byt G mot B i den randiga katten och du får en blöt ledtråd till staden grundad av Etrusker och här är vi på ett stövelskaft, förlåt ett stövelkast från Apenniernas bergssluttningar. 
4 poäng
Pizza, Pasta och Pesto är passande proviant i vår P-stad 16 mil norr om huvudstaden som blir en grogg tillsammans med cola. 
2 poäng 
Vi är på väg mot huvudort i region som nyligen skakats av skakningar. Staden inleder som machu picchu-land och avslutar med GIA.Rätt svar: Perugia

Förklaringar till ledtrådarna finns HÄR

Frågor på Perugia

1: Vilken region tillhör Perugia?
2: I Perugias gamla kyrka finns målningar av Rafael. Under vilken konsthistorisk tidsepok verkade Rafael?
3: Perugia ligger i ett område som ofta råkar ut för stora rörelser i jordskorpan med jordbävningar till följd. Vad heter skalan som man traditionellt sett mäter styrkan på en jordbävning?


Svar:
1: Umbrien
2: Renässans (Högrenässans)
3: Richterskalan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar