Annons

söndag 17 januari 2016

Resa 94

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi lämnar majestätisk reversering för resa norrut mot plats befäst av han som var en stor pöt. Resmålet är en rik stad och här finns lager på lager, somliga riktigt roliga.8 poäng
Sachenbacher-Stehle i fårakläder finns i både ny och gammal upplaga i staden, fast här är inte gammal äldst. Förste amerikanen i omloppsbana och jazzig orkesterledare är namn som för tankarna till resmålet med avslutande liptonbefästning.6 poäng
Vi, alltså både ni och jag rullar vidare mot ort där populära gummistövlar är ett landmärke. Trots dåliga varvtider är just varvet större än någonsin.
4 poäng
Åbo och Vasa är bra gissningar men vi fiskar efter spårvagnsstaden vid Göta älvs mynning,2 poäng 
Vi är nu framme i Lilla London och sveriges tvåa där det är göt att leva och det mesta glennser. 
Rätt svar: Göteborg 


Frågor

1: 1979 bildas humorgruppen After Shave på Chalmers och det var startskottet på en lång och framgångsrik humorepok i Sverige. Tillsammans med Galenskaparna har gruppen gjort succer som Macken och Grisen i säcken med flera. Idag består gruppen av tre medlemmar men vilka var de fyra orginalmedlemmarna?


2: 1995 hölls världsmästerskapet i friidrott i Göteborg. Trots att Sverige blev utan medalj var det andra som hade större framgångar. Två av fridrottsvärldens mest imponerande och svårslagna rekord sattes i tresteg, både på dam- och herrsidan. På herrarnas 200- och 400 meter satte en och samme man mästerskapsrekord och blev även han en av mästerskapets frontfigurer.
a, Vem satte världsrekord i herrarnas tresteg 1995?
b, Vem vann herrarnas 200 och 400 meter 1995?

3: I juni 2001 vändes världens blickar åter mot Göteborg. Ett viktigt möte hölls i staden 14-16 juni och i samband med mötet fick Göteborg besök av USA:s president. Demonstranter från hela Europa kom till Göteborg för att protestera mot diverse saker. Det hela urartade och de fredliga demonstrationer övergick till kravaller och blodiga sammanstötningar med polis.
a, Vad var det för typ av möte som hölls i Göteborg?
b, Vem var USA:s president i juni 2001?


Svar

1:
Knut Agnred, Per Fritzell, Jan Rippe och Peter Rangmar


2:
a, Jonathan Edwards
b, Michael Johnson


3:   
a, EU-toppmöte
b, George W Bush. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar