Annons

lördag 9 januari 2016

Lösning resa 91

Att partaja är en form av att kalasa, resan inleds alltså i thailändska turistorten Pattaya. Att ha maten på spisen är att man har ett kok på spisen och kok av slutar i BangKOK. Olufsens kompis är BANG och syftar på den danska hemelektronikfirman Bang & Olufsen.

Jabbar ger en koppling till boxning och en form av boxning är thaiboxning. Thailand är känt för sina badorter. Valutan i Thailand heter Baht och bath är ju engelska för bad (inte riktigt samma stavning).
Bangkok som vi utifrån kallar staden har egentligen ett helt otroligt långt namn, världens längsta. Bangkok består ju av 7 bokstäver.

Den förre premiärministern Thaksin Shinawatra besökte Sverige 2004 och inledde förhandlingarna om ett thailändskt köp av JAS Gripen, hans plan var alltså att köpa ett svenskt plan. Shinawatra avsattes av en militärjunta som styr landet även om kung Bhumibol är mycket populär. Högljud syftar dels på ljudet från all trafik men även på en smäll, en bang.

Siameskatt (Thailand hette tidigare Siam). Wat är ett buddistiskt tempel och det finns många av dom i Bangkok. Tuk-tuk kallas de trehjuliga motorfordon som är vanliga i Thailand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar