Annons

söndag 6 december 2015

Lösning resa 80

Slite på Gotlands östsida har en cementtillverkning och orten är startplats för denna resan, Liten och klok ger VIS BY (liten ort). Gotlands bryggeri och i synnerhet deras ales, tex Sleepy Bulldog och Sitting Bulldog, har blivit mycket populära de senaste åren. Kung Byxlös är unionsdrottning Margareta och hennes far var Valdemar Atterdag som brandSKATTade Visby.

Gotland hade tidigare stor militär verksamhet och flera förand var stationerade på ön. Visby ringmurs mest kända torn är KRUTtornet. Kott syftar på landskapsdjuret igelkott och gott leder till GOTland. Visby har liksom Västervik och de andra orterna en VIS-festival. Omringad -> ringmur.

Vecka 27(Almedalen), 29(Stockholmsveckan) och 32(Medeltidsveckan) drar alla mycket folk till Visby. Äggläggning är Värpa och prickpri äggläggning är Varpa. Mandelkubb är ett smaskigt bakverk. Varpa och kubb (som inte ursprungligen är en gotländsk sport) är två lekar/sporter som förknippas med Gotland.

Färjor från Nynäshamn och Oskarshamn går till Visby. Kneippbyn med Villa Villekulla är ett populärt besöksmål i Visby. Gotland är känt för sina raukar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar