Annons

söndag 4 oktober 2015

Lösning till resa 69

Resan går från Fargo till Sioux Falls. Fargo är en Oscarsbelönad film av bröderna Coen med bland annat Peter Stormare och Steve Buscemi. Fargo ligger i NORRA USA och NORTH Dakota, därav norrbygd. Söderland syftar på delstaten SOUTH Dakota som Sioux Falls ligger i. 29:an och 90 är två vägar som går igenom Sioux Falls. Svensk energijätte är Vattenfall och vattenfall på engelska är just falls. Cirrus är ett slags moln och rött cirrus syftar på siouxindianden Röda Molnet.

Herr Curie är kemisten och nobelpristagaren Pierre Curie och just Pierre är huvudstad i SD, men största staden är SF. Familjen Ingalls är familjen i Lilla huset på prärien och dem bodde en tid i SD. Meniskskada är nog lite klurig men det syftar på indianmassakern i Wounded Knee, skadat knä. Wounded Knee ligger i SD och det var som sagt ett stort nederlag för Siouxerna, alltså Sioux falls.

Dagens Arbete = DA, ryggben = Kota -> DA KOTA. Delstatens mest kända turistattraktion är granitBYSTARNA av de amerikanska presidenterna i Mount Rushmore. Vertikalt vatten är ett vattenfall = falls. Tre vokaler i rad sIOUx.

Puch Dakota är mopeden. Sitting Bull och Crazy Horse är två kända hövdingar från SIOUXSTAMAMRNA.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar