fredag 9 januari 2015

Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt gör tillsammans med sin man Niklas Strömstedt sin tredje start i På Spåret. Efter semifinalförlust mot Erik och Martina Haag 2011 blev det finalförlust 2012, även denna gång mot Haagarna, så visst är Strömstedts ett par att räkna med.

Jenny Strömstedt har haft en relativt lång, med tanke på hennes ringa ålder, och framgångsrik karriär i framförallt TV4 och hon började faktiskt jobba på kanalen redan som 17-åring, men då i receptionen. Jenny utbildade sig sedan till journalist och därefter blev det nya uppdrag på TV4. Framförallt känner vi Strömstedt från Nyheterna och inte minst från Nyhetsmorgon där hon varit en av programledarna sedan 2005. Men Jenny har även medverkat i flera andra program så som pangea.nu, Svart eller vitt och Diskus. Jenny har även en egen talkshow med samma namn som hon själv, nämligen Jenny Strömstedt.

Strömstedt har tillsammans med Kristina Thulin skriv en rad böcker om jämställdhet, som till exempel Längta barn och Bimbobakslaget. För Expressens räkning har Jenny skrivit krönikor och tillsammans med Carina Berg gjorde hon podcasten Strömstedt & Berg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+