lördag 20 december 2014

Lina Thomsgård och Jason Diakité

Jason och Lina är nykomlingar i På Spåret men inte i frågesportssammanhang. Lina kan till exempel stoltsera med en meriterande seger i Vem vet mest.

Lina har hunnit med en hel del i sin karriär bland annat grundat Rättviseförmedlingen, varit PR-chef för Myspace och grundat PR-byrån FRAU som bland annat jobbar med Robyn. Thomsgård som framförallt är känd för sitt arbete med jämställdhet skriver även krönikor för Fokus och Aftonbladet och i radio har hon gjort PP3 i P3.

Jason Diakité eller Timbuktu som han är mer känd som är en Hip-hop-artist som även varit programledare för flera radioprogram som P3 HipHop. Jason har gjort flera välgörenhetsprojekt däribland musikhjälpen som han var programledare för 2009-2012.

Som artist har Jason vunnit sju grammisar och blivit utsedd till årets artist på P3 guld. Till sina mest kända låtar hör The Botten Is Nådd som kom 2003, Alla vill till himmelen men ingen vill dö från 2005 samt sin version av Mikael Wiehes Flickan Och Kråkan som Jason sjöng under sin medverkan i Så mycket bättre 2011.


Källor, SR.se Wikipedia, svt.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+