Annons

måndag 17 november 2014

Lösning till resa 2

Resan går från Ängelholm till Helsingborg. Ängel(gudomlig ande) Holm (höjdhoppar-Stefans efternamn). Lennart Helsing är en känd barnboksförfattare och Finans Anders Borg ger HELSING-BORG. 

Henry Dunker, mannen bakom Helsingborgs Gummifabrik, sedermera Tretorn kallades Galochkungen för den stora tillverkningen av galoscher. Kärnan är en gammalt vakttorn i Helsingborg. Råå är ett gammalt fiskeläger utanför Helsingborg. Hugh Jackman spelade huvudrollen i filmen Van HELSING.

Helsingborg har kallats sundet(Öresund) pärla och färjetrafiken var, särskilt före Öresundsbron, en mycket viktig del för Helsingborg. Kopplingen till staterna(USA) är väl inte klockren men Stattena är en statsdel i Helsingborg, men även ett klassiskt fotbollslag på damsidan. På Helsingborgs statsfest dricks en och annan Sofiero(som även är ett känt slott i Helsingborg). Ramlösa är också ett av Helsingborgs kända varumärken. 


Fredriksdal är en klassik teater i Helsingborg där både Nils Poppe och Eva Rydberg huserat. Henrik Larsson har glatt många på Helsingborg IFs hemmaarena Olympia(Olympen är det grekiska gudaberget). På andra sidan av ÖREsun finns danska Helsingör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar