Annons

måndag 17 november 2014

Lösning till resa 17

Resan går från Haag(Skidåkaren Anna Haag har 2 OS-silver och ett VM-silver i bagaget) till Amsterdam där området Red Light(rött ljus) District ligger. Amsterdam är officiell huvudstad medan Haag är den administrativa huvudstaden. Landet kallas både Nederländerna och Holland.

Amsterdam har många invandrarna från sina forna kolonier som ligger på NEDER(länderna) halvan. Beatrix I är Nederländernas drottning. Ledtråden med Pontus Wernbloom tänker jag inte redovisa.

I Amsterdam finns mycket konst av bland annat van Gogh. Coffeeshops är en typ av café från Nederländerna där man får sälja  cannabis. Amsterdam är en riktig cykelstad och fotbollslaget heter AJAX, vilket också är ett namnet på ett tvättmedel. Den holländske stormålvakten Edwin van der Sar(uttalas Fan der Sar) med rötter i AJAX är ledtråden till helt åt FANDERS, AR du med.

Anne Frank skrev sin berömda dagbok i Amsterdam och tulpaner är ju nästan synomymt med Holland. Heineken är ett holländsk ölmärke. Amsterdam är känt för sina kanaler där landets många mycket duktiga skridskoåkare tagit några skär.


en hAMSTER DAMmar av... och om du får HOLL ANDas lång... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar