Annons

måndag 17 november 2014

Lösning till resa 12

Den före detta amerikanska tennisspelaren är Michael Chang och fisken en haj. Startmålet, även om det blir felstavat är Shanghai. Polyeten förkortas PE och kung på engelska blir king, alltså Peking. Sommarpalatset som tidigare hette Hälsans och Harmonins trädgård ligger i Peking och att det MINGlas där syftar på Mingdynastin. 

Peking är huvudstad i Kina och Kina är ett land där mycket är förbjudet(bland annat förbjudna staden). Mandariner syftar inte på frukter utan de kinesiska ämbetsmännen. Ris är stark förknippat med Kina och att ligga RISigt till är inte bra.Peking heter också Beijing(dubbla namn) och den berömda ankan är en pekinganka. Östergötlands näst största stad är Norrköping och Norrköping kallas för Peking. Hunden på bilden är en pekigese.

Sommar OS arrangerades i Peking 2008(det är ju några år sedan nu). Kina var tidigare ett kejsardöme och styrdes ofta från Peking. Himmelska fridens torg är Stadens mest kända torg och Mao(maoste=måste på småländska) var Folkrepubliken KInas förste president
Kinesiska muren. Det PEKAR åt...måste BE I JINGle bells...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar