onsdag 26 november 2014

Filip Hammar & Fredrik Wikingsson

Filip Hammar gör tillsammans med sin ständige vapendragare Fredrik Wikingsson sin fjärde start i På Spåret. Senast paret tävlade var säsongen 2009/2010 och då var man ynka två poäng från att nå hela vägen fram till final. Frågan är om de nu är redo att ta nästa kliv.

Sedan 1996 när Filip och Fredrik träffades för första gången har de närmast varit oskiljdbara och succén har varit enorm. Tillsammans har de gjort mängder med hyllade TV-program,  allt från det kontroversiella Ursäkta röran (Vi bygger om) från 2002 till det lite mera djupa relationsprogrammet Ska vi göra slut? som duon är aktuella med under hösten 2014. Trots att Filip numera bor i Los Angeles och Fredrik i Sverige så fortsätter de leverera nya programidéer och genom sin populära podcast når man ut till sina fans, trots det geografiska avståndet mellan dem.

Även om Filip och Fredrik sommarpratat i P1 tillsammans har faktiskt Filip även gjort ett eget sommarprat 2013. Då berättar Filip bland annat om sin storasyster Linda som blev rikskändis genom programmet I en annan del av Köping, en serie som Filip själv skapat och som vann pris både för Årets program och årets dokumentärprogram på kristallengalan 2007. 2014 var det Fredriks tur att även han göra ett eget sommarprat och fokus i Fredriks program var gamla människor och i synnerhet hans 90-åriga Farmor som jubilerade i samband med sommarpratet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+