Annons

onsdag 8 oktober 2014

Säsongen 2014/2015

Då var alla tävlande till kommande säsong av På Spåret presenterade. Sex av paren har redan rutin från minst en säsong av På Spåret, medan 3 nya par gör tävlingsdebut i höst. Av de sex paren som vi får återse kommande säsong, tävlade fyra av dem i förra årets upplaga och tre av dessa var framme i semifinal. Övriga två lag har även dem rutin från semifinaler. Alltså upplagt för en högkvalitativ säsong av På Spåret.

Lagen är som vanligt uppdelade i tre grupper och uppdelningen ser ut som följande:

Grupp 1
Martina Thun och Ulf Danielsson
Jason Diakité och Lina Thomsgård
Gudrun Schyman och KG Hammar

Grupp 2
Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
Louise Epstein och Thomas Nordegren

Grupp 3
Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl
Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt
Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen

Ja, hur går nu då detta? Svårt att säga så klart men jag ser fyra huvudfavoriter. Om vi börjar med grupp 1 så känns den ganska lurig. Firma Thun/Danielsson får nog gälla som favoriter med Schyman/Hammar som potentiella utmanare. Just Gudrun och KG skulle faktiskt kunna gå riktigt långt om allt stämmer. Men av erfarenhet vet vi att rookies brukar ha det kämpigt i På Spåret. 

I grupp två är fjolårsvinnarna von Zwiegberg/Everdahl storfavoriter, inget snack. Filip och Fredrik har ju definitivt rutinen och har potential för en plats i slutspelet men mer än så lär det inte bli. Louise Epstein och Thomas Nordegren har jag ingen koll på men folk från P1 brukar inte göra bort sig i På Spåret.

Grupp 3 är ett riktigt getingbo. Jag anser att alla lag har kapacitet att gå hela vägen och det kommer förmodligen vara små marginaler som avgör vilka som går vidare och vilka som åker ut redan i grundomgången. Att utse en favorit är inte lätt och jag gillar verkligen alla lagen men finalisterna från förra året känns vassa.

28 November är det dags för premiär på SVT. För att vara riktigt förberedda när det väl är dags kan jag rekommendera lite träning. Antingen genom att kolla in några av de eminenta avsnitten som ligger ute på Öppet arkiv eller varför inte lösa några av På Spåretsbloggens resor. 

Vem står då som slutsegrare? Mitt tips blir Strömstedts!

Håll utkik för fler resor är på gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar