fredag 29 november 2013

Dominika Peczyski & Martina Montelius


Dominika Peczynski
1977, sju år gammal lämnade Dominika Polen och flyttade till Sverige. Dominika blev redan i sin ungdom upptäckt i modellbranchen och här träffade hon bland annat Camilla Henemark men även flera andra medlemmar i Army of Lovers och 1992 blir hon själv medlem och karriären tar fart på allvar. 

Vid sidan av Army of Lovers har Dominika hunnit med en del annat, mycket kopplat till TV och musik.   Hon har varit programledare för flera program på både TV3 och Kanal 5, bland annat underhållningsprogrammet Tutti Frutti, men hon är även synts i utländsk television. Så HÄR lät det 2001 när gruppen återförenades eter några års uppehåll.

1998 lanserade Dominika Sveriges första matchmakingsajt, Lovesearch, vilken efter att ha blivit störst i Norden såldes till Match.com. Hon har även gjort kokbok, drivit PR-byrå och varit champagneimportör. Att Dominika är en driftig människa är lätt att förstå, inte undra på att hennes IQ är uppmätt till 148.

Lyssna på Dominikas podcast Maktpodden HÄR.


Martina Montelius
Regissör, dramatiker och debattör, lägg därtill dotter till svenska akademins Kristina Lugn och ni förstår att det är en riktig kulturmänniska som nu gör premiär i PÅ Spåret. Under sin tid på Teater Plaza inleddes ett nära sammanbete med Torsten Flink och hon har både varit skådespelare, sufflös och regiassistent i hans föreställningar. 

Förutom Teater Plaza har Dramaten  varit Martinas arbetsplats och flera pjäser satts upp, däribland Det epileptiska riktmärket som senare blev TV-produktion 2004 under namnet Älskar, älskar och älskar. 2013 romandebuterar Marina med boken Främlingsleguanen som fått många reaktioner och rosats att kritiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+