fredag 14 december 2012

Tommy Engstrand och Carina Lidbom

Tommy Engstrand
Tommy Engstrand är en av de mest älskade sportjournalisterna genom alla tider. Efter att att fått sin journalistiska utbildning av Lennart Hyland har Tommy kommenterat sportevenemang både på TV och i radio.  Radiokarriären forsatte och under 80-talet var Engstrand chef för Radiosporten och tilldelades då Stora Journalistpriset. Efter tiden på SVT och SR så började Tommy kommentera på Viasat där han även ledde intervjuprogrammet Engstrand 45 min.

Tommy har förutom sport även jobbat med med andra TV program, så som underhållningsprogrammet Zick Zack och det populära Razzel. Tommy har även skrivit en bok med titeln. Mästare jag mött : Muhammad Ali, Björn Borg och jag


Carina Lidbom
Carina Lidbom är mest känt för några klassiska insatser i olika filmer och TV-serier, men det var idé- och lärdomshistoria samt konsthistoria hon studerade i sin ungdom. Efter att skåderspelarkarriären väl inletts var det mycket teater och kabarér som gällde, och Carina har jobbat på flera av de stora teatrarna. Fyra barnböcker om hunden Selma, katten Godis och skogsmusen Lissabon står också på Lidboms CV. Under de senaste 10 åren har Carina främst jobbat med att hålla föredrag för olika företag och organisationer. Läs mer om Carina HÄR.(Källa: SVT.se, wikipedia.org, carinalidbom.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google+