Annons

lördag 11 februari 2012

Besökta städer i På Spåret


Att gissa vart resorna i finalen ska gå är ju givetvis omöjligt, men såhär en knapp vecka innan avgörandets stund har jag gjort en liten undersökning. En som var expert på att genom statistik gissa resmålen var den dubbla På Spåret-vinnaren Stefan Holm och visst tror jag att man kan få lite hjälp av statistiken. Hittills har 12 svenska städer besökts i 11 landskap, vilket tyder på bra spridning. Förmodligen lär den svenska staden ligga i något av de andra 14 landskapen som ännu inte besökts. Norrland är endast representerat 2 gånger, men även landskapen i sydöst har fortfarande inte besökts. Förutom Uppsala och möjligen Halmstad har de besökta orterna varit relativt små. De har legat i storleksordning från Borgholm(ca 3000) till Karlskrona(ca 35000). Så här är städerna fördelade.



Kollar vi på Europa så ser vi en tydlig dragning till de Brittiska öarna och Centraleuropa. Endast tre huvudstäder har utforskats hittills och sannolikheten är alltså liten att det blir en huvudstad som besöks på fredag. Anmärkningsvärt att notera är att den enda staden i Östeuropa som besökts är St: Petersburg, luktar det en öststat måntro? En gissning är att vi även kan hamna i Danmark eller Norge. Men mitt tips är att resan går till Frankrike i finalprogrammet.



Fyra gånger Nordamerika, alla i USA, Fyra tillfällen i Asien och två i Oceanien. Sydamerika eller Afrika borde således studeras närmare om ni vill kamma hem extra många poäng på fredag.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera