Annons

onsdag 13 januari 2010

Resa 6

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi lämnar smilande säderslag och åker mot modern grek i V-republik. Rollo triumferade här en gång i tiden liksom Tarzan.



På 8 poäng
I vår delade stad flödar kulturen och stadens röda kvarn och viss Amelie blev 2001 en film. Känd Hugo och vår fru blev en klassiker, ringer det en klocka?



På 6 poäng
Två och två åker vi skridskor på spegelblankt vatten och här hölls den första freden. 1889 jubilerades det och känd utställning sågs av hela världen. Fästning stormades och huvuden rullade, historien var blodig men idag ler man i vår stad.



På 4 poäng
Törnrosa, Aladdin och Kalle Anka är här, vem hade du walt? Ett museum-besök är ett måste, louvrar du att gå dit? Slut på frågor, vi är i vinande land på väg mot ettan.



På 2 poäng
Bienvenue á notre ville. Asiatisk basföda avslutar resan. Om du parar ihop ledtrådarna är du rätt, det är Ejfel.




Rätt svar: Paris

2 kommentarer:

  1. Hej! Finns det möjlighet med några fler bra ledtrådar till Paris och eventuellt facit till dessa ovanför? Tyckte vissa av de var superbra men något lätta. Vet inte om det gjort om resan sedan 2010 till paris? Tack på förhand,
    Matilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. På Spåretbloggen4 april 2017 kl. 11:58

      Hej,

      Resan till Paris borde såklart uppdateras men har lite svårt att få till det inom den närmsta framtiden. I På Spåretprogramet 27 november 2015 åkte man till PAris och jag skrev ner den resan, se länk nedan.

      http://pasparetbloggen.blogspot.se/2015/11/pa-sparet-27-november-2015-avsnitt-2.html

      Det som jag gjorde 2010 finns det förklaring på under lösningar till resor. Tycker du den var för lätt tycker jag att du kan plocka bort lite information utan att det gör något. Det finns ju hur mycket som helst att säga om Paris och du kan säkert hitta andra ledtrådar själv.

      Radera