Annons

Lösning till resa 112

Resan går från Acapulco där Elvis Presley, "The King", spelade in filmen Fun in Acapulco. Mexico city hette tidigare Tenochtitlán (låter nästan som tenn och titan). 8 och 90 kommer från det klassiska referatet när Bob Beamon hoppade just 8.90 i längdhoppet under OS i Mexiko city 1968.

Kryssar i de centrala delarna syftar på att det finns ett kryss i mitten av meXiko och att Mexiko city ligger i inlandet. Hämnden syftar på Montezumas (Aztekkungen som avsattes fängslades och dödades av spanjorerna på 1500-talet) hämnd. Mexiko är känt för sin maffia och sina knarkkarteller och denna bransch innebär att man tar stora risker, därav spela ett högt spel. Men Mexiko city ligger också på hög höjd (2240 möh) och OS 68 var därmed ett högt spel.

Guds hand syftar på fotbolls VM 1986 och Diego Maradonas mål som han stötte in med sin hand. Den slimmade affärsmannen är Carlos Slim och han är dag en av världens rikaste personer. Bolsjeviken Lev Trotskij flydde Sovjetunionen och levde i exil i Mexiko City mellan 1929 och 1940 innan han mördades av sovjetiska agenter.

Tack o adjö syftar på maträtten Tacos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar