Annons

Lösning resa 194

Resan går från Wolverhampton (Canis lupus är varg och fotbollslaget kallas The Wolves=vargarna). Birmingham heter Alabamas största stad. Judas Priest är från Birmingham och Jesus förrädare hette Judas Iskariot. Väg M6 går genom Birmingham. BÖR och HAMna ger en vink att det är till Birmingham vi ska. 

Cadburys legendariska chokladfabrik startade i Birmingham 1824 och har satt sina avtryck i staden. Såsen som enligt originalreceptet ska användas till Cesarsallad är worcestersås och Worcester är en av grannstäderna. Birmingham är Storbritanniens näst största stad, därav många hus. Villan syftar på fotbollslaget Aston Villa. Oss i syftar på Ozzy Osbourne och hans band Black Sabbath som gjort låten Paranoid. 

Öl på tyska är Bier. Birmingham har en stor befolkning från Indien och Pakistan och det har även präglat matkulturen här. Det kinesiska porslinet kopplar till ming-dynatin, birMINGham. Birminghamn blomstrade under industriella revolutionen och mängder av kanaler byggdes för att underlätta frakten från fabrikerna. Bland annat anlades flera bilfabriker här men dessa är nu nerlagda. 

Skinkstäder syftar att vi avslutar med HAM. Vi börjar med Bi därav Bisak och god MIN ger er birMINgham.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar