Annons

Lösning resa 189

Den berömda klockan finns i Chester och kallas Eastergate-klockan. Den är efter Big Ben den mest fotograferade klockan i landet. Sen nämndes iver och iver återfinns i lIVERpool. Det mycket kända travloppet Grand National arrangeras i Aintree utanför Liverpool. Charlotte Rhodes är fartyget i TV-serien Onedinlinjen och serien utspelar sig i Liverpool. Blöt ledtråd syftar på att det regnar mycket här samt att staden avslutas med en Pool. Den dubbla hjälpen kan även kopplas till Beatleslåten Help!.

Kön används i biljardspelet POOL som är den vanligaste formen av biljard. Ger rad syftar på fotbollsikonen Steven Gerrard som spelare i Liverpool hela sin karriär. Inälvsmaten lever heter liver på engelska. Långkoket kallas scouse och är även det man brukar kalla stadens invånare.

En annan fotbollsikon är Ian Rush som hade sin storhetstid under 80-talet. Stadens docka är Albert Dock som är en del av den gamla varvsindustrin men som idag har blivit en av stadens mest besökta platser. Förutom Liverpool finns även även fotbollslaget Everton. Kaffekruset är en kopp och Liverpools mytomspunna kortsidsläktare kallas The Kop. 1990 spelade Glenn Hysen i Liverpool.

Liverpool fick ta över värdskapet för eurovision från Ukraina 2023.Let it be är ytterligare en Beatleslåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar