Annons

Lösning resa 183

 Ringen i staden syftar på o:et i rOm. De romerska ringarna var en del i gymnastiken som hölls i OS i Rom 1960 och vann där gjorde sovjeten Albert Asarjan. I detta OS utmärkte sig barfotalöparen Abebe Bikila. (Även Ernst gillar att gå barfota). 3 X kan dels stå för att det är en stad på 3 bokstäver men X står även för 10 med romerska siffror. Grappa är ett italienskt brännvin gjort på pressade druvor.

En kossar kallar på sin kalv, ja då råma hon och Roma är det italienska namnet på Rom. En av roms sevärdheter är den spanska trappan. Vi är inte i Frankrike som är tuppens land och batigol är smeknamnet på AC Romaspelaren Gabriel Batistuta som vann Seria A med Roma (även om han kanske mest förknippas med Fiorentina).Italienska tomater 8 är vanliga i Sverige och Kalles kaviar, syftar såklart på fiskROM.

Dalglish och Rush vann Europacupen med sitt Liverpool här och Lothar Matthäus, för övrigt FC Interprofil, fick lyfta VM-bucklan här vid fotbolls VM 1990.Om du är på V eller påve bor du i Vatikanstaten som är en del av Rom.

Rom kallas ibland för den eviga staden och är byggd på sju kullar. Svennis var tränare i Lazio och lyckades även vina Scudetton 99/00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar