Annons

Lösning resa 166

Vi är i England och där är på = on och resan börjar i London som innehåller dubbla on. Den kungliga närvaron i Brighton inleddes i slutet av 1700-talet när Georg IV hyrde hus här vilket sedermera blev The Royal Pavilion som idag är ett viktigt landmärke i staden. Fotbollslaget Brighton & Hove  Albion kallas The Seagulls (Fiskmåsarna). Även i Brigthon finns ett ON.

Göteborgs Handel och Sjöfartstidning förkortas GHT och det är ju centralt i briGHTon. 1974 vann ABBA Eurovision med låten Waterloo här i Brighton och ABBA är ju också namnet på ett sillmärke. Friterad fisk används i den populära  rätten Fish & Chips.

Järnladyn är Storbritanniens förre premiärminister Margaret Thatcher som 1984 utsattes för ett bombdåd signerat IRA men undkom oskadd. Musikaliskt avslut syftar på att stadens namn avslutas med TON. Hove är numera sammanväxt med Brighton och både orternas namn förekommer frekvent tillsammans. Sju systrar är ett antal vita klippor som är ett populärt utflyktsmål. Brighton Rock anses av många vara Graham Greenes främsta roman. Bright betyder ljus på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar