Annons

Lösning resa 161

Det var tack vare brunnarna i Las Vegas dalen som lockade hit spanjorerna i jakt på vatten. Vattentillgångarna medförde även att ängsmarker växte fram i öknen vilket även gett området namnet Vega. As finns med två gånger i namnet Las Vegas. Adolf Erik Nordenskiöld var en svensk upptäcktsresande som var först med att segla den så kallade nordostpassagen, alltså att åka från Atlanten till Asien norr om Ryssland och han gjorde det med skeppet Vega som också gav expeditionen dess namn. En lite torr ledtråd ger en hint om att det är ett ökenområde vi ska till och jackpott att det är en spelhåla.

President Herbert Hoover, Franklin D:s företrädare har fått den jättelika Hooverdammen (damma av) uppkallade efter sig även om hans insatser i bygget var beskedliga men dammen har medfört att Las Vegas elektrifierades och tillgången på el har möjliggjort alla neonskyltar som lyser upp staden hela natten lång. Las Vegas ligger i Nevada och delstatshuvudstaden heter Carson city och Rachel Carson skrev den uppmärksammade boken Tyst vår. 

Vegastjärnan är den näst mest lysande stjärnan på norra stjärnhimlen och 2005 var det Martin Stenmark som vann melodifestivalen med låten Las Vegas.

Hotellen i Las Vegas är imponerande och finns allt i från Eiffeltornet till de egyptiska pyramiderna avbildade. Att gifta sig och kanske till och med att göra det  på elvismaner är vanligt förekommande i Las Vegas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar