Annons

Lösning resa 146

Det som monarken bär är ett lands krona, vi lämnar alltså Landskrona. Huvudstaden i delstaten Washington(OBS! inte DC) heter Olympia vilket också är namnet på den anrika idrottsarenan i Helsingborg. Tornet Kärnan är ett landmärke i Helsingborg och det är den enda kvarvarande byggnaden av det medeltida Helsingborgs slott. Helsingborg har smeknamnet sundets pärla.

Professor Abraham van Helsing är vampyrexperten som leder jakten på greve Dracula och som fick en egen film 2004 där Hugh Jackman spelar huvudrollen. Avslutande befästningen är BORG och Råå är ett gammalt fiskeläger i södra Helsingborg.

Bordtennisklubben BTK Rekord är från Helsingborg. Bakfoten är en häl och så stavades även stadens inledning förr i tiden. Nils Poppe (poppelär) och sedermera Eva Rydberg har bägge stått och roat på scenen på Fredriksdalsteatern.

Småpengar är ören och Helsingborg ligger vid Öresund och innan Öresundsbron byggdes var färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingör det kanske vanligaste sättet att åka över till Danmark med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar