Annons

Lösning resa 134

Vi lämnar Lomma strax norr om Malmö. Frans Ferdinand var kronprinsen som blev skjuten i Sarajevo 1914 och kronprinsen är namnet på den kända skyskrapan i Malmö. Daniel Ståhl in action syftar på diskuskastaren som numera tillhör världseliten och när en diskuskastare ska kasta iväg sin diskus är hela överkroppen kraftigt vriden, allstå en vriden torso. Detta kopplar då till turning torso.

Trots att Malmö länge var danskt så blev Malmö en svensk stad 1658 och Sverige och Danmark krigade flera gånger även efter det. Fast förankrad syftar på Öresundsbron och den klistriga kajplatsen är Limhamn och från Limhamn gick bilfärjor till Danmark fram till 1999. Den före detta fackpampen är LO:s tidigare ordförande Stig Malm och det var Mona Malm som spelade den tatuerade änkan i Lars Molins TV-film från 1998. Så Malm med Ö blir Malmö.

1973 kapades ett passagerarplan på Bulltofta flygplats av tre högerextrema kroater. En malm (ec järnmalm) är den utvinningsbara mineralen.

Även om Malmös damlag i fotboll har bytt namn ett antal gånger (Malmö FF, Ldb FC och Rosengård FC) så räknar man ändå det som ett lag och då har klart flest SM-guld. Efter några framgångsrika år är nu även Malmö FFs herrlag mesta mästare i fotboll. Percys pågår syftar på Percy Nilsson och hans pågar är ishockeyspelarna i Malmö Redhawks. I-bra syftar på Zlatan "Ibra" Ibrahimovic som är från Malmö. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar